17 C
Zvornik
27. април 2024.

Vlasnik kompanije ”Nešković” optužen za zlostavljanje na radu!

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Dragana Neškovića, vlasnika kompanije „Nešković“, zbog napada na radnika benzinske pumpe N.Č. u avgustu prošle godine.

Optužnicom OJT Bijeljina Neškoviću je na teret stavljeno krivično djelo zlostavljanje na radu za koje je zakonom zaprijećena novčana ili kazna do dvije godine zatvora.

Sve se odigralo 13. avgusta prošle godine u kafiću koji se nalazi u sastavu benzinske pumpe „Nešković“ u Sremskoj ulici u Bijeljini.

„Nešković je sjedio za stolom zajedno sa direktorom firme V.J., na čiji poziv je N.Č., koji je bio na probnom radu, prišao njihovom stolu. Na pitanje V. J.: „Zašto nisi sipao gorivo mušteriji“, radnik je odgovorio da pištolj za sipanje goriva nije popravljen. Optuženi mu se potom povišenim tonom obratio riječima: „Nemaš šta meni da pričaš“. Radnik je krenuo da izađe iz kafića, ali mu je Nešković povišenim tonom rekao da stane“, navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se radnik nije zaustavio, pa je Nešković sa stola uzeo staklenu čašu i bacio je prema radniku N.Č.

„Čaša je pala kraj nogu od N.Č. i razbila se, a dio stakla je radnika udario u nogu. Radnik je, potom, stao, a Nešković mu je prišao i uhvatio ga za majicu. Vukao ga je za majicu rekavši: „Nećeš u mojoj majici, skidaj je“. Radnik je skinuo majicu i dao je optuženom, koji mu je potom rekao: „Marš odavde“. To je kod N.Č. proizvelo osjećaj straha, nemoći, poniženja i narušavanja duševog zdravlja“, navodi se u optužnici.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se