20.9 C
Zvornik
29. април 2024.

Trik koji mijenja sve u spremanju sarme

Čini se kao da smo jedva dočekali hladnije dane da u kuhinju unesemo prvi kilogram kiselog kupusa, izvadimo najveći lonac koji posjedujemo i bacimo se na motanje omiljenih nam sarmi. Vjerujemo da već imate provjereni recept po kojem je radite, možda ste ga čak i naslijedili od iskusnih kuvarica i kuvara u porodici, ali nedavno smo otkrili trik koji sarmu čini još boljom, a ne oduzima previše vremena. Štaviše, da izvedete ovu ideju pomoći vam može čak i vaš mesar kod kojeg nabavljate mljeveno meso.

Jedna kreativna kuvarica je otkrila kako u smjesu s mesom dodaje komadiće slanine. Jedan drugi kuvar je dodao u priču da umjesto da sam sjecka slaninu, rekao je kako u mesnici jednostavno zamoli mesara da, kada melje svježe meso, u mašinu ubaci i koji komad slanine. Na taj način meso postaje sočnije, bogatije okusom, a cijela sarma dobija jednu novu dimenziju.

Budući da obilazak tržnice nije strana aktivnost i vrlo je rado ponavljamo iz vikenda u vikend, vrlo brzo nakon toga svratite do mesara i cijelu stvar odlučite testirati.

Ekipa iza mesarskog pulta bez problema će vam samljeti meso s malo slanine.

Savjetujemo vam da slijedite primjer mnogih i već ovih dana otvorite sezonu i u svojoj kuhinji, prenosi „Jutarnji list“.

Rekli su nam i mudriji od nas – za dobru sarmu nikad nije rano.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se