14.3 C
Zvornik
09. мај 2024.

Počinje naplata parkinga u krugu bolnice – prvih 15 minuta besplatno

ZVORNIK- Od danas, 16.10.2023. godine, počinje naplata parkinga u krugu bolnice, saopšteno je danas iz JZU „Bolnica Zvornik“.

Cjenovnik

1 sat parkiranja – 1 KM

Dnevna karta – 10 KM

PRVIH 15 MINUTA ZADRŽAVANJA NE PLAĆATE.

Na ulazu u parking zonu bolnice uzimate karticu, koju ste dužni čuvati do izlaska. Sa navedenom karticom, prije napuštanja parkinga, idete do radnika obezbjeđenja (šalter glavnog ulaza u bolnicu) koji očitava karticu na osnovu čega plaćate parking.

Izgubljena kartica koja očitava vremenski period koje je auto boravilo na parkingu naplaćuje se 10 KM.

Oslobođeni plaćanja parkinga u bolničkom krugu su službena vozila institucija Republike Srpske (službeni dolasci: Hitne pomoći, Domovi zdravlja, Bolnice, službeni dolasci policijskih službenika, službeni dolasci vatrogasnih jedinica i drugi).

Oslobođeni plaćanja parkinga, takođe, su i ratni vojni invalidi, koji uz važeću potvrdu o statusu RVI i dokazu o ostvarivanju zdravstvene zaštite u bolnici Zvornik u vremenu boravka vozila na parkingu ustanove nisu dužni platiti parking.

Iz JZU „BolnicaZvornik“ podsjeću da, sa obzirom da je počela naplata parkinga u gradu, te da su pojedina vozila ostavljana parkirana na bolničkom parkingu mjesecima, kao i da su se zbog istog stvarale gužve, a pacijentima onemogućen prilaz ustanovi, odlučili su se na ovaj korak.

„Kako bismo smanjili gužvu na ulazu u bolnicu i pacijentima obezbijedili dovoljno mjesta, rukovodstvo ustanove donijelo je odluku o postavljanju rampi i regulisanju parkinga u krugu bolnice. Hvala za razumijevanje i poštovanje pravila parkinga“, poručeno je iz ove ustanove.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se