8.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Vučić: Međunarodni predstavnici mi rekli da je Dodik u pravu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu svojevremeno međunarodni predstavnici rekli da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevima za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Lično sam razgovarao, kada su me molili da razgovaram sa Dodikom oko spuštanja tenzija – rekao je Vučić za Televiziju Pink.

On je naveo da je rekao da mu to nije problem, ali da moraju da mu kažu gdje Dodik nije u pravu oko dva zahtjeva koji se tiču poštovanja Dejtonskog sporazuma.

– I tada su mi međunarodni predstavnici rekli – da, u pravu je, ali mora da prođe vreme …. Prošlo je više od godinu dana, a oni su nastavi da pritiskaju Republiku Srpsku, a nisu prihvatili ono što su meni čak rekli. Dakle, ja sam svedok toga da je bilo istina to da je bio opravdan zahtev Republike Srpske u tom trenutku. Ali, šta da radite – rekao je Vučić.

Vučić ja dodao da „sila Boga ne moli“, ali i da se zna da „Bog silu ne voli“.

– Nadam se da ćemo svi zajedno kao narod to moći da prevaziđemo – istakao je on.

On je rekao da je njegova najveća briga u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i da se nada da će stvari preko Drine ići boljim tokom i da će se umiriti iako je zabrinut za poziciju srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Na pitanje da li može da se desi da Dodik bude uhapšen, Vučić je rekao da ne vjeruje da je to moguće, ali da se plaši da takvih ideja negdje ima.

– Ne mislim da je to normalno i ne mislim da je moguće. Ali, plašim se da postoje razne ideje – naveo je on.

Govoreći o prijetnjama premijera samoproglašenog Kodova Aljbina Kurtija da će „Srpska lista da pati“, Vučić je naveo da bi on bio u svim američkim, njemačkim i britanskim medijima da je tako nešto rekao.

– Albancima je sve dozvoljeno. Suštinski ih podržavaju. Važno mi je da nisu rekli da smo krivci i da smo neke ljude izvukli iz pritvora. To je naš posao – dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegov najveći strah uprovi pokušaj da se Srbima nametne krivica svuda u regionu.

– Imate medijski linč i progon Srba u Crnoj Gori ukoliko ne žele da se odreknu Beograda … Bilo jasno da se Vlada Crne Gore ne sastavlja tamo – rekao je Vučić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se