10.9 C
Zvornik
03. мај 2024.

Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za pola godine

Skupština grada Zvornika usvojila je danas Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u kome se navodi da ukupna budžetska sredstva, primici/prilivi i neiskorištena sredstva po osnovu obveznica i kredita iz prethodnih godina iznose oko 13,2 miliona KM.

Poreski prihodi ostvareni su u iznosu od oko 10,9, a neporeski oko 1,2 miliona KM, dok su ostalo grantovi, transferi, primici.

U odnosu na prethodnu godinu ostvarenje poreskih prihoda je nešto manje, a neporeskih prihoda veće.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je da su rashodi veći od prihoda, a da je razlog tome, prije svega, značajno manji prihod od PDV-a u prvih pet mjeseci.

„Već od juna je došlo do određene stabilizacije i očekujemo da do kraja godine budžet bude uravnotežen“, rekao je Ivanović.

Gradska Skupština donijela je i odluku o uklanjanju starih – ruševnih objekata u gradu Zvorniku radi izgradnje parking prostora, a radi se o objektima koje je u prethodnom periodu kupio grad Zvornik u Novom Naselju, odnosno „B-blokovima“.

„U prethodnom periodu najavljivao sam da ćemo stalno raditi na proširivanju kapaciteta parkirališta. U tom cilju je donesena i prethodno pomenuta odluka, kao i odluka o kupovini nepokretnosti u crvenoj zoni parkinga, čime ćemo obezbijediti 20 novih parking mjesta“, istakao je gradonačelnik.

Odbornici su jednoglasno usvojili i Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje Srednje umjetničke škole „Vojin Komadina“ u Zvorniku.

Gradonačelnik Ivanović je pojasnio da je inicijativu stigla iz Osnovne muzičke škole i od roditelja čija djeca pohađaju ovu obrazovnu ustanovu.

„Ovakva odluka donesena je radi interesovanja djece da nakon završene osnove muzičke škole upišu i srednju, a jedan od argumenata su i dobri rezultati koje postižu, te da dosta roditelja nije u mogućnosti da školuje djecu u muzičkim školama u drugim gradovima“, rekao je Ivanović.

Izrazivši nadu da će resorno ministarstvo dati saglasnost, Ivanović je rekao da je za očekivati da Srednja umjetnička škola u Zvorniku početi sa nastavom naredne školske godine, odnosno od septembra 2024/25. godine.

Skupština grada usvojila je i informacije o stanju vodosnabdijevanja na području grada, kao i pružanju drugih komunalnih usluga, te o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada za period od 1. januara do 30. juna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se