17 C
Zvornik
27. април 2024.

Pala stara policijska mušterija sa 5 grama heroina

ZVORNIK – U policijskoj akciji kodnog naziva „Hors“, zvornička policija je uhpsila jedno lice kod koga je pronađen heroin.

-Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru operativne akcije „Hors“ 27.09.2023. godine, lišili slobode lice M.S. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivičo djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju saopštila je Policijska uprava Zvornik.

Istog dana, po Naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica M.S., i prostorija koje isto koristi.

U operativnoj akciji Hors uhapsen Zvornicanin zbog proizvodnje droge
Foto: PU Zvornik

Tom prilikom kod lica je pronađeno 5,5 g smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Akcija kodnog naziva „Hors“ usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje trgovine opojnim drogama. Tokom trajanja ove akcije, na području grada Zvornika, oduzeto je oko 40 g opojne droge heroin, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku, kažu iz Policijske uprave.

Kako nezvanično saznajemo uhapšen je Milenko Samardžić (64) iz Zvornika. Osumnjičeni Samardžić godinama prolazi kroz policijske evidencije i dovodio se u vezu sa više krivičnih djela, mahom povezanih sa zloupotrebom narkotika, prenosi ATV.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se