11.4 C
Zvornik
29. април 2024.

SIPA u Zvorniku uhapsila policijsku službenicu?

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativnih akcija „Alterego I i II“, na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, prenose portali.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „organizovani kriminal“, „krivotvorenje isprava“, „ovjeravanje neistinitog sadržaja“, „nedopušteno skladištenje robe“ i „krijumčarenje“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivična djela „udruživanje radi vršenja krivičnog djela“, „falsifikovanje isprave“, „izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja“, davanje mita“, „primanje mita“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „trgovina uticajem“ propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjaluci, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i u saradnji sa Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su operativne akcije „Alterego I i II“ u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

Uhapšena službenica MUP-a?

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, koje prenosi Politički.ba inspektori SIPA-e su tokom jutra u Zvorniku priveli M.P. uposlenicu MUP-a Zvornik.

Iako nema zvanične potvrde, u ovoj akciji je priveden veći broj osoba koje se dovode u vezu sa nelegalnim radnjama vezanim za polaganje vozačkih ispita.

Prema saznanjima Politicki.ba privedena M.P. je bila predsjednica Komisije za polaganje vozačkih ispita.

Inače, istraga o neregularnostima  prilikom polaganja vozačkih ispita se vodila duže vremena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se