8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Đoković u finalu US Opena!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje 10. finale na US openu nakon što je u tri seta savladao Bena Šeltona (6:3, 6:2, 7:6)

Mladi Amerikanac je parirao Srbinu samo na početku prvog seta kada je sjajno servirao.

Ipak ni to mu nije puno pomoglo jer Novak već u petom gemu pravi brejk. Mogao je Đoković da završi prvi set sa duplim brejkom, ali nije iskoristio nekoliko set lopti na servis Šeltona. Ipak, Srbin do prvog seta dolazi na svoj servis, nakon što je spasio jednu brejk loptu.

Drugi set slična priča. Šelton je slao razorne servise, ali je Đoković imao odgovor na sve. Ovaj dio igre Novak je dobio sa dva brejka viška.

Treći set je donio uzbuđenje iako nije ličilo da će tako biti. Novak je došao do brejka u prvom gemu, ipak mladi Amerikanac se nije predavao i oduzeo je Đokoviću servis u osmom gemu i poravnao na 4:4. Nakon što je osvojio svoj gem, Šelton je imao i set loptu, ali Novak pokazuje zašto je najbolji igrač svih vremena. Spasio je brejk loptu, te odmah u narednom gemu oduzeo servis protivniku. Ipak, tu drami nije bio kraj. Šelton je opet napravio brejk, iako je Novak imao meč loptu, i treći set odveo u tiebreak.

Ipak, Novak nije dozvolio da meč ode u četvrti set. Dobio je tiebreak rezultatom 7:4 i plasirao se u svoje 10. finale na US Openu.

Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Alkaraz-Medvedev.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se