12 C
Zvornik
03. мај 2024.

U hramu na Đurđev Gradu počelo obilježavanje slave grad

Obilježavanje slave grada Zvornika, Svete Petke Trnove, počelo je Svetom liturgijom u Hramu na Đurđev Gradu koji je posvećen ovoj svetiteljki.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović čestitao je sugrađanima, istakavši da je ovo i prilika da se napravi presjek šta je urađeno i šta treba raditi u periodu koji je pred nama.

7 4

„Činjenica je da se Zvornik poslednjih godina intenzivno razvija, kako infrastrukturno, tako i kada je riječ o privrednom ambijentu i unapređenju uslova za život u gradu. Očekujem da će se takav tempo nastaviti i u narednom periodu.“

Svetu liturgiju služio je arhimandrit Nektarije, iguman manastira Papraća, uz sasluženje lokalnog sveštenstva.

Danas u 17:00 časova u Crkvi Rođenja svetog Jovana Krstitelja je večernja služba, a u 17.30 časova kroz grad će proći svečana litija koju će predvoditi vladika Fotije. Kod centralnog spomen obilježja biće služen pomen, a lomljenje slavskog kolača biće na platou ispred Kasine.

1 3 5

I Hram na Đurđev Gradu danas je proslavio svoju krsnu slavu. Kolač su slomili sveštenici sa kumovima slave Veljom Tijanićem i Stefanom Janjićem. Kuma sledeće godine biće Velka Živković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se