11.4 C
Zvornik
29. април 2024.

U Bratuncu otvoren strip festival

Bratunački strip festival otvoren je večeras u novoizgrađenom administrativnom centru opštine i privukao je veliki broj ljubitelja stripa.

Inicijator i organizator dvodnevnog festivala Predrag Milić je rekao da interesovanje za ovu manifestaciju raste iz godine u godinu, što je potvrdio veliki broj prisutnih na večerašnjem otvaranju.

„Festival je revijalnog karaktera i promoviše strip, upoznaje mlade sa načinom njegovog nastajanja, ali privlačenjem gostiju promoviše turističke potencijale i ponudu Bratunca“, rekao je Milić.

Srn2023 8 4 2214777 0

Sestre Ana i Sara Živković iz Beograda, strip autori koje strip rade u akvarel tehnici, rekle su da su zajedno napravile strip kome su dale japanski naziv „Mu“, što znači „Praznina“.

Nakon otvaranja manifestacije, gosti i svi ljubitelji stripa imali su priliku da pogledaju izložbu „Pet godina Vekovnika“, o kojoj je održana tribina pod nazivom „Vekovnici, svjetsko a naše“.

U okviru festivala sutra će na bratunačkoj Rajskoj plaži biti organizovano crtanje za djecu, a u 20.30 časova biće priređeno veče strip izdavača na kojoj će se predstaviti „Deveta dimenzija“ iz Banjaluke i „Sistem komiko“ Beograd, koji će promovisati najnovija strip izdanja.

Jednodnevna škola stripa i crtanja za najmlađe planirana je za nedjelju, 6. avgusta, kada će biti i uručivanje priznanja i zahvalnica.

Najbolji radovi sa škole stripa biće objavljeni u dječijem strip magazinu „Parabelum junior“.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se