2 C
Zvornik
08. децембра 2023.

Sud BiH Tužilaštvu vratio na doradu optužnicu protiv Dodika i Lukića

 Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića na dopunu i doradu jer je puna manjkavosti, u smislu člana odredbe zakona 227.stav 1 c) Zakona o krivičnom postupku BiH.

U obrazloženju, koje je objavio „Avaz“ se navodi između ostalog da Tužilaštvo BiH treba da da osnovu „dostavljenih dokaza- rezultata istrage, za koju od alternativno postavljenih radnji izvršenja teretite prvoosumnjičenog (Dodika) te da ta istu jasno opišete u činjeničnom opisu“.

Optužnica je vraćena, kako je navela sudija, jer tri tužioca uopšte nisu detaljno opisali koje su krivično djelo počinili predsjednik Srpske i direktor Službenog glasnika.

 – S obzirom na to da je osumnjičenima stavljen oblik odgovornosti – saizvršilaštvo, potrebno je da isto u činjeničnom opisu optužnice navedete, odnosno opišete, posebno u odnosu na drugoosumnjičenog (Lukića), na koji način su radnje drugoosumnjičenog u uzročnoposljedinčnoj vezi sa radnjama prvoosumnjičenog (Dodika) i na koji način su oba osumnjičena dali odlučujući doprinos izvršenju predmetnog krivičnog djela – navedeno je u obrazloženju odluke suda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se