20.9 C
Zvornik
27. април 2024.

MUP Srpske istražuje da li su policajci pretukli maloljetnika u Osmacima

Policija utvrđuje navode prijave protiv policajaca da su pretukli maloljetnika A.J.

Prijavu protiv policije podnio je J.J, otac od A.J.

„Danas oko 8.50 časova zaprimila smo prijavu od J.J. da su policijski službenici Policijske stanice Osmaci juče nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetnog lica. Policijski službenici su o događaju obavjestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja“, naveli su iz MUP-a RS.

Dodali su da MUP RS osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja, te u skladu sa tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom, u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti.

„Istovremeno, neprimjerene su izjave pojedinih političkih zvaničnika iz reda bošnjačkog naroda koji ovaj događaj zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe u cilju podizanja tenzija među građanima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je opredjeljeno na zakonito postupanje policijskih službenika u skladu sa datim ovlašćenjima prema svim građanima Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadali“, dodali su iz MUP-a RS

Podsjećamo, maloljetnik A.J. (14) iz sela Mahala kod Osmaka je rekao medijima da su ga policijski službenici iz ove opštine pretukli, tražeći od njega da prizna nešto o čemu ništa nije znao. Njegov otac J.J. je federalnim medijima rekao da je ogorčen, te da je njegov sin bio priveden na informativni razgovor u policijsku stanicu, ali ne u svojstvu osumnjičenog.

„Policajci su odlučili upotrijebiti nasilje nad njim u mom prisustvu kako bi dobili priznanje od dječaka, te ga odveli u odvojenu prostoriju, umjesto da sa njim razgovaraju“, rekao je njegov otac.

Dječak je na video snimku koji je na Facebooku objavila stranica „Kanal 21“, rekao da su ga vezali lisicama, stavljali pištolj na sto, uvrtali mu ruke, obarali ga na pod i tražili da prizna nešto za šta nije kriv.

„Pri povratku kući mnogo sam se uplašio, tresao sam se i izgubio svijest, te nakon toga sam zatražio medicinsku pomoć“, kazao je dječak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se