16.4 C
Zvornik
02. мај 2024.

Migranti uhvaćeni u ilegalnom prelazku u Meterizama, uhapšene dvije osobe

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik juče su u mjestu Meterize, na području Zvornika, spriječili krijumčarenje osam osoba afroazijskog porijekla.

Nakon što su uočavanja čamca iz Srbije, koji je plovio Drinom prema teritoriji BiH, pripadnici Granične policije BiH zaustavili su čamac u kojem se nalazilo deset osoba afroazijskog porijekla.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH i prema njegovoj naredbi, dvije osumnjičene osobe koje su upravljale čamcem /po izjavi državljani Avganistana i Irana/, lišene su slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba biće predate tužiocu Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Granične policije, prenosi Srna.

Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Osam krijumčarenih osoba, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, izjavile su da dolaze iz Avganistana i biće saslušane u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevodioca.

U toku je dalji rad na ovom slučaju.

U navedenom događaju pripadnicima Granične policije BiH podršku su pružili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH koji Graničnoj policiji pružaju ispomoć u nadzoru granice, navedeno je u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se