12 C
Zvornik
03. мај 2024.

Srebreničanin uhapšen zbog prijetnje Srbima

Srebrenička policija uhapsila je lice čiji su inicijali M.O. koje je na društvenoj mreži Srbima prijetilo na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Pripadnici Policijske stanice Srebrenica juče u 14.30 časova postupili su po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M.M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, te je lice M.O. uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je danas iz zvorničke Policijske uprave.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica.

Prema saznanjima medija, M.O. je, nakon što su se vjernici Srpske pravoslavne crkve okupili u porti srebreničke crkve kako bi obilježili Petrovdan i tradicionalno paljenje lila, na jednom „Fejsbuk“ statusu napisao komentar „ima li 50 osoba da provjere šta se to u Srebrenici slavi“.

Tome je prethodila objava srebreničkog imama Damira Peštalića, koji se na „Fejsbuku“ oglasio i nazvao okupljene „ološom“.

Uslijedili su brojni komentari, a onaj koji je iznijelo lice M.O. odmah je prijavljen Policijskoj stanici Srebrenica, nakon čega je to lice uhapšeno zbog ugrožavanja sigurnosti.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se