20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Šetnja iz bloka: Humanitarna šetnja za porodicu Mijić iz Zvornika

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je nedavno pokrenula veliku akciju prikupljanja sredstava za porodicu Mijić iz Malešića kod Zvornika. Devetočlanoj porodici sa sedmoro djece je potrebna pomoć za adaptaciju i sređivanje kuće.

Zvornik je nedavno bio domaćin humanitarnom turniru ‘’Trojka iz bloka’’, a u nedjelju 30.07. je planirana humanitarna šetnja pod nazivom ‘’’Šetnja iz bloka’’.

setnja 2

Planinari iz društva PEU Korak su nedavno očistili i markirali jednu zanimljivu stazu iznad našeg grada koja će i u budućnosti biti dostupna našim sugrađanima. Humanitarna šetnja kreće u 09.00 časova sa gradske plaže prema pasareli u B blokovima, a nakon toga ispod vatrogasnog doma preko Bukovačkog puta. Šetnja se dalje nastavlja preko Bukovika do vidikovca na Zelenoj stijeni odakle se pruža fantastičan pogled na Stari most i Grad Zvornik. Sa vidikovca se preko Šćemlije spušta u grad i ponovo vraća na gradsku plažu. Dužina staze je 8 km i spada u manje zahtjevne staze, tako da je dostupna svim građanima. Okvirno vrijeme trajanja šetnje je 3 sata sa pauzama.

setnja blokk

Ovaj humanitarni događaj, zajedno sa HO Srbi za Srbe, organizuju zvornički planinari iz udruženja Korak i Mladost, kao i udruženje mladih žena iz Zvornika ‘’Slatko ćoše’’. Devojke iz udruženja ‘’Slatko ćoše’’ su nedavno organizovale dvije i više nego uspešne humanirane akcije ispred robne kuće u Zvorniku, a sada će na sličan način pomoći i planinarima u prikupljanju sredstava za porodicu Mijić. Nakon šetnje će biti organizovan ručak i druženje u baru ‘’Sunset’’. Pozivamo sve stanovnike Zvornika da nam se priključe u šetnji, ali i da dođu na gradsku plažu nakon šetnje da se družimo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se