13.4 C
Zvornik
06. мај 2024.

Sastanak menadžmenta „Alumine“ sa rukovodnim radnicima kompanije

Menadžment „Alumine“ iz Zvornika predstavio je planove razvoja za naredni period što podrazumijeva potpisivanje ugovora sa kompanijom koja će dovesti svoju tehnologiju, kao i izgradnju novog proizvodnog objekta koji bi još više učvrstio tržišnu poziciju kompanije.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Zoran Stevanović rekao je da su danas održali sastanak sa rukovodiocima kako bi se predstavile aktivnosti koje menadžment kompanije preduzima na svim poljima da bi „Alumina“ u što kraćem periodu, najkasnije u roku od godinu dana, bila kompanija sa riješenim pravnim statusom.

Obracanje Zorana Stevanovica predsjednika Upravnog odbora Alumine

On je naglasio da je bilo riječi o problemima fabričke „Energane“ i deponiji brane crvenog mulja, te da su istaknuti i neki problemi koji se tiču vlasništva nekretnina unutar, ali i pored samog fabričkog kruga.

„Razgovarali smo i o razvojnim planovima uz očekivanje da ćemo brzo, već do kraja godine, potpisati veoma važan ugovor sa ozbiljnom kompanijom koja će dovesti svoju tehnologiju, nešto što je već realizovano u ovoj fabrici poput pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata, te silikagela i specijalnih zeolita“, istakao je Stevanović.

On je dodao da bi se napravio jedan ozbiljan novi proizvodni objekat koji bi još više učvrstio tržišnu poziciju „Alumine“ kada je u pitanju proizvodnja nemetalurške glinice i fabriku doveo u situaciju da direktno ne zavisi od berzanske cijene aluminijuma.

DSC 2070

Pritom bi, kaže, fabrika imala još stabilniju proizvodnju i prodaju i naravno ozbiljniji profit, saopšteno je iz „Alumine“.

DSC 2085

„Razgovarali smo i o materijalnom položaju radnika i sistemu nagrađivanja putem stumulativnog dijela. Istakli smo da ćemo veću pažnju pokloniti onima sa najnižim primanjima i menadžment je jedinstvenog stava da se u budućnosti posebno vrednuju radnici koji donose dohodak“, pojasnio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se