25.4 C
Zvornik
21. септембра 2023.

Novi ultrazvučni aparat za najmlađe pacijente JZU Bolnica Zvornik

Odjelјenju za pedijatriju juče je isporučen i instaliran novi ultrazvučni aparat, najnovije generacije, uz pomoć kojeg će najmlađim pacijentima biti omogućena kvalitetna dijagnostika.

Ultrazvučni aparat Vivid T8 predstavlјa savremeni ultrazvučni sistem napravlјen da pomogne u dostizanju novog nivoa efikasnosti i zdravstvene zaštite, a dolazi u sklopu projekta Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice.

Specijalisti pedijatrije obučeni za ultrazvučnu dijagnostiku su već juče počeli da obavlјaju preglede novim savremenim aparatima.

Pored toga što olakšavaju rad osoblјu, novi aparati omogućavaju bolјi rad i kvalitetnije dijagnostikovanje raznih stanja i obolјenja.

U JZU Bolnica Zvornik obavlјaju se ultrazvučni pregledi kukova, abdomena i moždanih struktura, a pregede obavlјaju posebno edukovani specijalisti pedijatri iz ustanove: dr Kovilјka Gotovac, dr Želјka Popović, dr Ivana Prodanović, dr Jasmina Sokić i dr Nataša Milić.

Upoznavanje sa pobolјšanim funkcijama i načinom rada aparata zaposlenom medicinskom osoblјu koji će raditi na novom UZ aparatu obavlјeno je juče, a obuku su izvršili kompetentni edukatori, predstavnici firme „Medical“.

Nabavkom nove medicinske i nemedicinske opreme JZU Bolnica teži ka pružanju što pouzdanijih i kompletnijih dijagnostičkih usluga pacijentima u našoj ustanovi, kao i pobolјšavanju uslova rada zaposlenom osoblјu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
957PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se