25.4 C
Zvornik
20. мај 2024.

Novi ultrazvučni aparat za najmlađe pacijente JZU Bolnica Zvornik

Odjelјenju za pedijatriju juče je isporučen i instaliran novi ultrazvučni aparat, najnovije generacije, uz pomoć kojeg će najmlađim pacijentima biti omogućena kvalitetna dijagnostika.

Ultrazvučni aparat Vivid T8 predstavlјa savremeni ultrazvučni sistem napravlјen da pomogne u dostizanju novog nivoa efikasnosti i zdravstvene zaštite, a dolazi u sklopu projekta Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice.

4 6

Specijalisti pedijatrije obučeni za ultrazvučnu dijagnostiku su već juče počeli da obavlјaju preglede novim savremenim aparatima.

Pored toga što olakšavaju rad osoblјu, novi aparati omogućavaju bolјi rad i kvalitetnije dijagnostikovanje raznih stanja i obolјenja.

U JZU Bolnica Zvornik obavlјaju se ultrazvučni pregledi kukova, abdomena i moždanih struktura, a pregede obavlјaju posebno edukovani specijalisti pedijatri iz ustanove: dr Kovilјka Gotovac, dr Želјka Popović, dr Ivana Prodanović, dr Jasmina Sokić i dr Nataša Milić.

3 3

Upoznavanje sa pobolјšanim funkcijama i načinom rada aparata zaposlenom medicinskom osoblјu koji će raditi na novom UZ aparatu obavlјeno je juče, a obuku su izvršili kompetentni edukatori, predstavnici firme „Medical“.

Nabavkom nove medicinske i nemedicinske opreme JZU Bolnica teži ka pružanju što pouzdanijih i kompletnijih dijagnostičkih usluga pacijentima u našoj ustanovi, kao i pobolјšavanju uslova rada zaposlenom osoblјu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se