20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Njemački kralj mode poklonio kompaniju radnicima

Helmut Šloteret, njemački uspješni biznismen, kralj mode i multimilioner, povukao je potez o kom bruji cijela Nemačka i koji je iznenadio javnost. Odlučio je da svoju modnu kuću „Mark Kejn“ pokloni svojim radnicima.

Zaposleni su dobili priliku da aktivno učestvuju u uspjehu kompanije i da svojim pravom glasa određuju korišćenje dobiti. Njegova uspješna kompanija nalazi se u pokrajini Baden-Virtemberg. Šloteret je sve dionice prenio na svoje zaposlene koji će da nastave sa proizvodnjom ženske garderobe koja je njega proslavila širom Njemačke.

Garderoba je, inače, poznata i u svijetu. Šloteret se nalazio na čelu firme pola vijeka. Prije tri godine donijela mu je prodaju vrijednu 200 miliona evra. Firmom će nakon nekoliko decenija upravljati nešto poput radničkog saveta u kom se nalaze svi rukovodioci sektora. 

„Najvažnije mi je da je firma u pravim rukama jer prodaja nikad nije bila moja opcija, a pošto žena i ja nemamo djece, odlučio sam tako“, kazao je Šloteret, koji se nalazi i na Forbsovoj listi, piše us.fashionnetwork.com. 

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se