16.4 C
Zvornik
02. мај 2024.

Ivanović: Dan koji treba da bude urezan u pamćenje svih generacija

Obilježavanje u Bratuncu 31 godine od srpskog masovnog stradanja na području Birča i srednjeg Podrinja je dan koji treba da bude urezan u pamćenje sadašnjih i svih pokoljenja koja iza nas dolaze, rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Ivanović je rekao Srni da je stradanje 3.267 srpskih boraca, civila i nejači sa ovog područja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine, opomena koja ne bi smjela da se ponovi nikada i nikome.

„Očekujemo da će i srpske žrtve biti uvažavane jednako kao i sve druge i da će ruka pravde stići sve one koji su počinili zločine nad nedužnim srpskim narodom ovog kraja“, rekao je Ivanović.

Naglasivši da će NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije služiti parastos za 3.267 bratunačkih i svih drugih žrtava sa ovog područja, on je pozvao što više saboraca poginulih borca i građana da dođu u Bratunac i poklone se sjenima onih koji su žrtvovali živote za današnju slobodu.

„To im dugujemo, kao i da kulturu sjećanja na njihovu žrtvu gajimo i nikada ne zaboravimo“, rekao je Ivanović.

Predsjednik Boračke organizacije grada Zvornika Milivoje Todorović rekao je da će saborci iz Zvornika u Bratuncu na zajedničku grobnicu položiti vijence i cvijeće i pokloniti se sjenima svojih saboraca koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu stvarajući slobodu i Republiku Srpsku.

„Svoje poginule saborce ne smijemo nikada zaboraviti, jer će se ponoviti stradanja narodu koji zaboravlja svoje poginule saborce i ne poštuje svoju istoriju“, rekao je Todorović.

On je naglasio da će zvornički saborci prisustvovati parastosu srpskim žrtvama srednjeg Podrinja i Birča koji će služiti patrijarh Porfirije.

U Bratuncuje danas obilježena 31 godina od srpskog stradanja u srednjem Podrinju i Birču, a parastos za 3.267 ubijenih Srba služiće NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se