14.3 C
Zvornik
23. мај 2024.

Draganu Lukaču zatvorska kazna za šamaranje Stanivukovića

 Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u Okružnom sudu u Banjaluci pravosnažno je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nanošenja tjelesnih povreda Drašku Stanivukoviću, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Navodeći inicijale iz ovog Suda je odgovoreno da je donesena  drugostepena presuda kojom je djelimično uvažaena žalba Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci pa je presuda Osnovnog suda u Banjaluci preinačena u odluci o kazni.

– Optuženi D. L. Je  za krivično djelo tjelesna povreda osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zatvora. Žalba Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci u ostalom dijelu i žalba branioca optuženog odbijene su kao neosnovane i navedena presuda potvrđena u nepreinačenom dijelu- rekli su u Okružnom sudu u Banjaluci.

Tako je Lukač umjesto novčane kazne u iznosu od 300 KM,  na koju je bio osuđen prvostepenom presudom Osnvonog suda u Banjaluci sada dobio zatvorsku kaznu.

Prema zakonu tu  kaznu će  moći da pretvori u novčanu i nije dužan da ide u zatvor.

Prema optužnici na osnovu koje je i osuđen  Lukača je Stanivukovića ošamario 23. decembra 2019. godine, u vrijeme kada je bio ministar unutrašnjih poslova, za vrijeme posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske,  uputio Stanivukoviću ozbiljnu prijetnju.

– To je učinio na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ (premijer Srpske Radovan Višković je prethodno polomio i bacio na pod zastavice NATO) što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život – navodi se u optužnici.

Dodaje  se da je potom više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao,  uputio mu je riječi: „Još jednom, još jednom majmune“.

– Nakon toga  je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, i na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se