19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Cijene smještaja u Budvi upola cijene

Prije četiri dana crnogorski mediji su prenijeli da je Budva poluprazna, te da od sezone koja „obara rekorde“, gotovo da nema ništa.

Kako je tada ispričao vlasnik jednog starogradskog lokala za Vijesti, sam početak sezone je obećavao.

– Međutim, trebalo bi da smo u špicu sezone, a grad je poluprazan – ispričao je L.V.

U razgovoru sa drugim lokalcima, saznao je da situacija nije ništa bolja ni sa izdavanjem smještaja. Iako su, kako je rekao, cijene u Crnoj Gori porasle za 10 do 20 odsto, sumnja da je to razlog slabije posjete.

– Ne vidim u tome glavni problem jer su cijene značajno više u zemljama okruženja nego kod nas. Moram da napomenem da nam je PDV od sedam odsto na hranu i bezalkoholno piće značajno pomogao u poslovnom oporavku od loših sezona izazvanih koronom – dodao je.

Da tokom jula nisu ostvareni dobri rezultati, potvrdio je i predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksandar Jovanović. Shodno dobroj predsezoni i najavi, očekivanja su bila veća, dalje je pojasnio.

– Jul je podbacio kada je u pitanju privatni smještaj i vanpansionska potrošnja. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regiona i to je razlog slabije potrošnje. Takođe, nova tržišta – Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca – zaključio je Jovanović.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se