12 C
Zvornik
02. мај 2024.

Budući projekti tema sastanka gradonačelnika i federalnog ministra

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović razgovarao je sa Federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom o realizaciji projekata ovog ministarstva na području Zvornika.

„Ovim putem iskazujem dobrodošlicu ministru Dizdaru u naš grad i nadam se da ćemo uspješno sarađivati i u narednom periodu. Teme današnjeg sastanka bili su projekti koji su do sada realizovani u Zvorniku,oni koji su još uvijek u toku, ali i programi i aktivnosti koje ćemo realizovati sigurno u narednom periodu sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Grad Zvornik je do sada imao jako dobru saradnju sa ovim ministarstvom i ništa manje ne očekujemo i u budućnosti. Naš cilj je jedan, a to je stvaranje što boljih uslova za život, rad, ostanak i opstanak na ovim prostorima.

a 2 2

Zvornik je jedna od onih sredina u Bosni i Hercegovini koje prednjače u smislu pozitivnih procesa što se tiče povratnika, istinske i potpune integracije u lokalnu zajednicu. Ministarstvo stavlja u prioritet ovakve sredine, gdje i lokalna administracija tretira sve svoje građane kao svoje sugrađane, istakao je Nerin Dizdar, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

„Grad Zvornik uvijek aplicira sa kvalitetnim projektima, tako da je i nama puno lakše realizovati projekte, odnosno odobriti sredstva i učestvovati u tim projektima, koji istinski pomažu podizanju kvaliteta života svih stanovnika, povratnika, i mi ćemo uvijek sa zadovoljstvom podržavati projekte koji istinski pomažu obnovu te lokalne zajednice,“ dodao je ministar Dizdar.

ad

Sastanku su sa delegacijom Grada Zvornika prisustvovali su predstavnici Federalnog ministarstva i povratničkih zajednica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se