8.1 C
Zvornik
05. мај 2024.

Zvorničkim privrednicima predstavljena Evropska mreža preduzetništva

Razvojna agencija Republike Srpske predstavila je danas zvorničkim privrednicima Evropsku mrežu preduzetništva, koja je ključni instrument za podsticanje rasta i zapošljavanja.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić, pozdravio je prisutne i poželio im srećan rad u nadi da će im ovakva obuka biti na korisna u budućem poslovanju.

Evropska mreža preduzetništva nudi set instrumenata za podršku preduzećima, a ciljevi mreže su jačanje konkurentosti malih i srednjih preduzeća, bolji pristup informacijama, odnosno lakši pristup tržištu i transnacionalnim ekonomijama, podsticanje inovacija i izgradnja inovativnih kapaciteta.

Predstavnik Razvojne agencije Republike Srpske Dejan Šešlija, rekao je da Evropska mreža preduzetništva osigurava širok spektar usluga za mala i srednja preduzeća, koja su usmjerena na rast, putem međunarodnih partnerstava, poslovnih susreta, privredne misije i baze podataka partnera.

„Koristim ovu priliku i da vas podsjetim da je Razvojna agencija RS uvijek svima na usluzi i pozivamo vas da se aktivno uključite u aktuelne projekte u cilju uspješnijeg poslovanja“, istakao je Šešlija.

Saradnja nauke i privrede kroz projektne aktivnosti i mogućnosti unapređenja iste bile su teme prezentacije profesorice Tehnološkog fakulteta Svetlane Pelemiš.

Šef kabineta gradonačelnika Zvornika Dragana Milošević, rekla je da je Grad Zvornik mnogo toga uradio na približavanju privrednicima i stvaranju osnova za uspješnu saradnju i poslovanje.

„Ponosna sam i na sticanje BFC sertifikata, što je potvrdilo da Zvornik predstavlja lokalnu zajednicu sa povoljnim poslovnim okruženjem za ulaganje i razvoj, a kao takve nas je dvije godine za redom vidio i Fajnenšal tajms“, dodala je Dragana Milošević.

Ovo je prvi održani seminar „Podrška razvoju preduzeća kroz aktuelne projekte“, a u narednom periodu Razvojna agencija RS nastojaće da obuhvati što veći broj preduzetnika i da ih upozna sa istim.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se