23.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Učesnici Vidovdanskog sabora na prijemu kod gradonačelnika

Povodom 18. Vidovdanskog sabora, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, upriličio je danas prijem za kulturno-umjetnička društva.

Prijemu su prisustvovali predstavnici KUD-ova, odnosno, učesnici sabora: „Šumadija“ Gornji Milanovac, „Kostolac“ iz Kostolca, „Prosvjeta“ Brčko, „Karadžić“ Loznica, „Rumunsko društvo Doina“ Uzdin, Pančevo i „Sveti Sava“ Zvornik.

Gradonačelnik Ivanović, poželio je dobrodošlicu i prijatan boravak kulturno-umjetničkim društvima i uputio zahvalnost KUD-u „Sveti Sava“, na organizaciji ovako lijepe manifestacije.

„Ovo je prilika da našim Zvorničanima i svim gostima kulturno-umjetnička društva iz regiona predstave svoje tradicionalne vrijednosti, a veliku zahvalnost za organizaciju ove manifestacije dugujemo KUD-u „Sveti Sava“ i gospodinu Goliću. Grad Zvornik uvijek rado pruža podršku umjetnosti, kulturi i očuvanju tradicije i običaja. Svim učesncima želim prijatan boravak i nadam se da će nam se uvijek rado vraćati“, istakao je gradonačelnik.

Predsjednik KUD-a „Sveti Sava“ Dragan Golić, koji je organizator sabora, zahvalio se predstavnicima KUD-ova na učešću, kao i gradonačelniku na prijemu i podršci.

„Ovogodišnji Vidovdanski sabor se održava po 18. put i veliku zahvalnost dugujemo Gradu Zvornik za pomoć u njegovom uspješnom organizovanju. Naša želja je da svim Zvorničanima i gostima ovim događajem pružimo priliku da uživaju“, rekao je predsjednik Golić.

U ime svih predstavnika obratio se predsjednik KUD-a „Kostolac“ Nikola Topo.

„Svi smo srećni što ćemo dati doprinos da večerašnji užitak bude lepši za vaše građane, a nadamo se da ćemo se i mi predstaviti u svetlu koje zaslužujemo, jer se mi najlepše osećamo u nošnji“, naglasio je predsjednik Topo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se