8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Otvoren još jedan objekat vrtića „Naša radost“

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović i direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković danas su presijecanjem vrpce otvorili novi i savremeno opremljen objekat ove predškolske ustanove.

1 2 2

Gradonačelnik je istakao da će 150 mališana moći da koriste novi prostor vrtića, ali da se, nažalost, time ne zatvara lista čekanja.

„Nećemo zatvoriti konačnu listu čekanja, ali to će nam biti i obaveza da i u narednom periodu nastavimo da proširujemo kapacitete vrtića. U ovom prelijepom objektu imamo oko 800 kvadrata zatvorenog i 1.300 kvadrata otvorenog prostora, odnosno dvorišta. Ukupna investicija je oko 2.000.000 KM od čega je učešće Vlade Republike Srpske 900.000 KM i koristim ovu priliku da se zahvalim, jer bez njih ovo ne bismo mogli realizovati. Želim mališanima da u ovim prostorijama provedu divne trenutke i da im oni ostanu u najljepšem sjećanju“ – poručio je gradonačelnik.

Cvijanović je istakla da je Zvornik specifičan budući da iz godine u godinu ima povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

3 2 2

„I osnivanje ovakve organizacione jedinice u okviru javne ustanove „Naša radost“ u stvari govori koliko je i lokalna zajednica posvećena unapređenju cjelokupnog kvalitetnog života u gradu Zvorniku. Ovo nije prvi put da dolazi do povećanja kapaciteta u ovoj javnoj ustanovi i to je za svaku pohvalu. Zvornik je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja ulaže u najmlađe u ovolikom iznosu, odnosno na ovakav način. I što se tiče pripremnog programa ova lokalna zajednica je specifična budući da pored sredstava koje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture, takođe i Grad obezbjeđuje sredstava za realizaciju programa i to počev od oktobra svake godine i to je posebno važno i bitno“ – naglasila je Cvijanovićeva.

4 2

Stanković se zahvalio svima koji su doprineli da još jedna jedinica u okviru Dječijeg vrtića „Naša radost“ bude otvorena, prije svega tadašnjoj predsjednici Republike Srpske i aktuelnom srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, kao i gradonačelniku Ivanoviću.

„Objekat ima sedam radnih soba, ovdje će biti sve grupe od jasličkih do starijih, dvorište je opremljeno svim dječijim spravama, imamo vešeraj, kuhinju i ostalo. Takođe, imamo i bazen koji od jeseni treba da bude pušten u rad“- rekao je Stanković.

5 2

Jedan od roditelja, Đorđe Deurić, istakao je da ima dva sina koji su sa godinu krenuli u ovu predškolsku ustanovu dodavši da je prezadovoljan, kako upravom vrtića, tako i roditeljskim odnosom koji vaspitači imaju prema djeci i uslovima u vrtiću.

6 2 2

Prigodan program izveli su mališani najstarijih vrtićkih grupa, nakon čega su zvanice obišle prostorije novog objekta.

2 1

Proširivanje kapaciteta Naše radosti vrši se kontinuirano. Tako je 2019. godine otvorena još jedna radna jedinica površine oko 750 kvadrata, a prethodno je, 2010. godine, sredstvima nadograđen centralni objekat vrtića čime je obezbijeđeno novih 270 kvadratnih metara za boravak djece. Takođe je i prostor u zgradi Zmajevac uređen za najmlađe Zvorničane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se