17 C
Zvornik
02. мај 2024.

Prijemi povodom Dana grada

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović upriličio je danas, povodom rođendana grada Zvornika, tradicionalne prijeme za strijelce protivgradne zaštite, dobrovoljne davaoce krvi, vukovce srednjih škola i novinare i snimatelje.

1 9

„Ovo su naši sugrađani kojima treba dužno poštovanje i zahvaliti se na ovaj način. Na području grada imamo 10 protivgradnih stanica. Za strijelce šira javnost ne zna, a njihov rad i djelovanje omogućava da tokom godine naši sugrađani imaju što je moguće manju štetu ili nikakvu na usjevima i smatramo da barem za Dan grada treba da im se zahvalimo. Takođe i dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično daruju dragocjenu tečnost i tako pomažu u liječenju ili spašavanju ljudskih života. Ovo je naš mali znak da vam ukažemo divljenje i poštovanje. Tradicionalan prijem je i za novinare koji cijele godine obavještavaju javnost o aktivnostima i projektima u našoj lokalnoj zajednici i na tome smo vam zahvalni. Nadam se da će naša saradnja i u narednom periodu biti dobra, na obostrano zadovoljstvo.“

6 3

Gradonačelnik Ivanović je poručio, govoreći o vukovcima srednjih škola, da su oni ponos našeg grada, najbolje što Zvornik ima u ovom trenutku.

„Siguran sam da ćete nastaviti dobro učiti i raditi, a mi smo tu za vas, i kao što znate, svi imate pravo na gradsku stipendiju.“

10 5

Gradonačelnik je podsjetio da Gradska uprava izdvaja značajna sredstva za unapređenje uslova počev od predškolstva gdje kontinuirano proširuje kapacitete.

„Mi smo možda jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj gdje je do 90 posto djece obuhvaćeno pripremnim odjeljenjima. Program je pokrenulo Ministarstvo finansija koje u našem gradu finansira samo tri grupe, ali kod nas ima 15 predškolskih odjeljenja jer 12 u stopostotnom iznosu finansira Grad. Mi smo omogućili da u svakoj mjesnoj zajednici gdje ima dovoljan broj djece bude organizovano pripremno odjeljenje u trajanju od godinu dana. Značajna sredstva smo ulagali u izgradnju osnovnih škola, a vjerujem da nema nijedna lokalna zajednica koja se može pohvaliti da je u zadnje tri godine izgradila tri fiskulturne sale. Naravno, sve smo to uradili uz pomoć Vlade Republike Srpske i donatora i koristim i ovu priliku da im se zahvalim. Značajna sredstva izdvajamo za srednje obrazovanje, u SŠC „Petar Kočić“ otvorićemo i restoran za kvalitetniju praktičnu nastavu, a takođe ćemo u Tehničkom školskom centru ići u nabavku određene opreme za njihovu praksu. Podržavamo i studente, ove godine odobrili smo stipendije za njih 226 što je rijetkost da jedna lokalna zajednica stipendira toliki broj. Imamo i program podrške našem Tehnološkom fakultetu gdje dajemo stipendije studentima prve godine koji upišu ovu visokoškolsku ustanovu. Vama zahvalnost za vaš rad i trud koji ste pokazali tokom školovanja i vjerujem da će tako biti i ubuduće. Želim vam svaki uspjeh u nastavku vašeg života sa željom da se viđamo lijepim povodima.“

Učenik generacije četvrtog stepena u SŠC „Petar Kočić“ Jelena Sandić istakla je da joj nije bilo teško ostvariti ovakav uspjeh, jer kada se nešto želi i kada se pravilno rasporedi vrijeme, onda ništa nije teško. Jovana Marković, učenica generacije četvrtog stepena u Tehničkom školskom centru, rekla je da im je prijem podstrek za dalji rad i pokazatelj da se njihov rad vidi i cijeni.

Đaci generacije trećeg stepena u ove dvije škole su Ana Sikimić i Filip Božić, a prijemu je pored njih prisustvovalo još 10 vukovaca, a sve njih gradonačelnik je nagradio novčanim nagradama.

Strijelac Srećo Kandić zahvalio se u ime svojih kolega gradonačelniku na prijemu. Kandić dejstvuje 14 godina, a istakao je da i on i ostali strijelci rade savjesno i odgovorno. Napomenuvši da je od početka ove godine ispalio tri rakete, Kandić je poželio da bude što manje prilika za njihovo dejstvovanje.

Dobrovoljni davalac krvi Stanko Kostić darivao je krv 89 puta i rekao je da će je davati i ubuduće. Zahvalivši se gradonačelniku na današnjem druženju on je istakao da im to predstavlja znak zahvalnosti za njihovu humanost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se