9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Osam mrtvih, više od 10 ranjenih u pucnjavi kod Mladenovca, ubica uhapšen!

 Osam osoba je ubijeno, a više od 10 ranjeno u pucnjavi kod Mladenovca, pošto je na njih napadač pucao iz automatskog naoružanja. Za napadačem je tragalo oko 600 pripadnika specijalnih jedinica.

Ubica Uroš B. iz Mladenovca uhapšen je nedaleko od Kragujevca.

Uroš je pobjegao sa mjesta zločina i policija je aktivno tragala za njim. To je bila opsežna pretraga terena i za napadačem se tragalo helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na terenu su bili izvedeni i policijski psi.

Kako „RTS“ nezvanično saznaje, u vozilu se nalazio sam napadač. Tokom noći su se pojavile informacije da su se u kolima odakle je izašao napadač i započeo krvavi pir nalazile još dvije osobe.

Reporter „RTS-a“ je razgovarao sa mještamina Dubone. Јedna starija osoba koja je krenula na pijacu u Beograd mu je rekla da je čula pucnjavu i da je cijelu noć provela sa sekirom u ruci.

Druga mještanka je izjavila za „RTS“ da je čula pucnjavu, ali da je pomislila da je riječ o vatrometu.

Dvije povrijeđene osobe stare 21 i 23 godine smještene su u KBC Dragiša Mišović su operisane ali i dalje životno ugrožene.

U smederevsku opštu bolnicu „Sveti Luka“ tokom noći je primljeno deset osoba, četiri ih je preminulo, tri osobe su trasportovane dalje za Beograd, a tri su operisane i nalaze se u stabilnom stanju.

Kako javlja reporter „RTS-a“, jedna osoba ima prostrijelne rane stomaka bez povreda unutrašnjih organa, druga je upucana u potkoljenice i nalazi se na odjeljenju ortopedije, a treća sa višestrukim povredama organa i otovrenim prelomima, takođe je stabilno.

Najmlađi preminuo bio je 2008. godište. Osmoro ranjenih koji su hospitalizovani u Urgentom centru su stabilno, prenosi „RTRS“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se