4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Ministru finansija Srpske Zori Vidović uručena Povelja grada

Ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović danas je uručena Povelja grada Zvornika – najviše gradsko priznanje – za djela od opšteg značaja i za razvoj ovog grada.

Vidovićevoj je Povelju na svečanoj akademiji, Dana grada i 613. godina postojanja Zvornika, uručio gradonačenik Bojan Ivanović.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ uručena je načelniku Odjeljenja hirurgije u Bolnici Zvornik za doprinos u oblasti zdravstva Zoranu Komljenoviću, a srebrne medalje „Stanko Nikolić“ Češkoj razvojnoj agenciji za doprinos infrastrukturnom razvoju grada i Dragi Vukoviću iz Zvornika za doprinos poboljšanju uslova obrazovanja u ovom gradu.

Srn2023 5 21 157799 1

Bronzane medalje „Stanko Nikolić“ pripale su višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi Stanku Kostiću i Tihomiru Koloviću, a Nurifu Čiviću za doprinos razvoju humanitarnih organizacija.

Zahvalnice su dodijeljene Jovanki Zekić za doprinos u oblasti zdravstva i Stanislavu Tomiću za društveno koristan rad.

Vidovićeva je u svoje i u ime svih nagrađenih zahvalila građanima, Gradskoj upravi i rukovodstvu grada Zvornika, kao i svima koji su prepoznali nagrađene u njihovoj aktivnosti i doprinosu sveukupnom razvoju grada.

„Ovo priznanje je za mene, a vjerujem i za nagrađene ljude, velika čast, ali i odgovornost“, rekla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da će se maksimalno truditi i da će, dok je na ovoj funkciji, i dalje raditi na dobrobit lokalnih zajednica i Republike Srpske.

„Republiku Srpsku ćemo i u narednim godinama ekonomski i politički uzdizati na najviša moguća postolja, obezbijediti ljudima da žive kvalitetnije, a prije svega, obezbijediti razvoj Republike Srpske kako bi zadržali ovdje našu omladinu“, rekla je Vidovićeva.

Ona je čestitala građanima i gradonačelniku Zvornika Dan grada, sa željom da se nikada ne prestane obilježavati.

Skupština grada Zvornika je 16. maja usvojila odluku o dodjeli gradskih nagrada i priznanja za pojedince i kolektive, koje su uručene danas na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Naziv Zbi/r/nik se prvi put pojavljuje u spisima dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se