25.4 C
Zvornik
24. јул 2024.

Maturanti proslavama obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja (FOTO)

U Zvorniku je sinoć maturske proslave imalo 413 mladih Zvorničana koji su u školskoj 2022/23 godini završili srednjoškolsko obrazovanje.

Za razliku od prethodnih godina izostalo je ono što maturske večeri čini posebnim, a to je svečani defile maturanata obje zvorničke srednje škole glavnom gradskom ulicom, zbog kiše koja je padala u vrijeme kada je šetnja bila planirana. Nisu se okupili ni na platou ispred Kasine, a program koji je bio predviđen realizovan je u ugostiteljskim objektima gdje su mladi imali organizovane proslave koje im je ove godine platio Grad Zvornik.

Sve to, naravno, nije uticalo na njihovo raspoloženje, te su se u lijepoj atmosferi i veselo oprostili od srednje škole.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio ih je tokom njihovih proslava, čestitajući im završetak srednjoškolskog obrazovanja i poželjevši sreću na njihovom daljem putu.

„Dragi maturanti, vi završavate jedno važno razdoblje u vašim životima. Školski dani su iza vas i nadam se da će vam ostati u lijepom sjećanju, a da će dani koji su pred vama biti još ljepši i bolji. Za vaš dosadašnji uspjeh zaslužni ste vi, ali i vaši roditelji, učitelji, nastavnici, profesori koji su se trudili da vam daju kvalitetno obrazovanje. Žao mi je što večeras vrijeme nije dozvolilo vaš defile i da pokažemo mladost i ljepotu našeg grada. Grad je na vas ponosan i svima želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u vašim karijerama i životima uopšte, a nadam se da ćemo se uvijek viđati lijepim povodima.“

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je ova generacija koju ispraćamo broji 205 učenika, odnosno šest odjeljenja tehničara i tri odjeljenja zanata.

„Počeli su školovanje u koroni sa raznim epidemiološkim mjerama, ali sve su to uspješno prošli. Trudili smo se da im pružimo sve ono što srednjoškolsko obrazovanje može dati. Siguran sam da će mnogi od njih postići puno uspjeha u daljem školovanju i radu.“

Direktor SŠC-a „Petar Kočić“ Biljana Pisić poručila je da je danas naš grad obogaćen ljepotom i mladošću jedne nove generacije koja korača u život.

„Kroz vaše srednje obrazovanje postali ste zreliji, oplemenili ste svoj um i proširili vidike. Škola se trudila da vam pruži kvalitetno znanje, ali i da u vama probudi humanost i mnoge druge značajne osobine. Želim da budete odlučni, posebni i ispunite sve svoje snove.

Prije početka proslava direktori škola su učenicima generacije četvrtog stepena Jeleni Sandić (SŠC „Petar Kočić“) i Jovani Marković (TŠC) i trećeg stepena Ani Sikimić (SŠC) i Filipu Božiću (TŠC), te za još 10 vukovaca uručili Vukove diplome.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se