20.9 C
Zvornik
27. април 2024.

Gradonačelnik obišao poplavljena domaćinstva

Nakon obilnih padavina proteklog dana i noći, bujični potoci su izazvali štete u 20 mjesnih zajednica na području grada Zvornika. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i Miloš Tomić, zamjenik obišli su teren.

a 6

„Najgora situacija na terenu je u mjesnoj zajednici Cer, gdje je voda ušla u pet stambenih objekata, ali i u šest pomoćnih objekata i garaža. Štete su prijavljene u 20 mjesnih zajednica od jutros, prije svega na putnoj infrastrukturi. Došlo je do prekida saobraćajnica, pokretanja klizišta. Naše ekipe su na terenu i očekujemo da će do kraja dana stanje da se popravi, barem toliko da se život nastavi odvijati u normalnijim uslovima,“ istakao je gradonačelnik Ivanović.

ac 4 1

Voda je ušla u osam kuća i to u Ceru (6), Đulićima (1) i Oraovcu (1). Aktivirana su i pojedina klizišta, nanosa ima na putevima, a pod vodom je i poljoprivredno zemljište. Radnici Službe civilne zaštite, Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice i Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja su na terenu, angažovana je mehanizacija za čišćenje, a prioritet su domaćinstva gdje je voda ušli u kuće, kao i lokalni putevi gdje ima dosta nanosa blata i šljunka. Popunjenost korita rijeka Hoče i Sapne je oko 50 posto.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se