15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Uznemirujući snimak iz Malog Zvornika: Srpski policajac tuče migranta na koljenima (video)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak policijskog batinanja migranta na graničnom prelazu Mali Zvornik iz Srbije prema Bosni i Hercegovini, prenosi hrvatski portal Novosti.

Snimak se vrlo brzo proširio društvenim mrežama, a navodno je nastao u nedelju u 12 sati.

Portal Novosti je tokom dana uspio da dođe u posjed originalnog videa, koji izgleda autentično, a na uniformi policajca se jasno vidi oznaka policije Republike Srbije.

„Hoće li biti posljedica? Kao što znamo, dosadašnje postupanje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj govori da će se počinitelji opet izvući. Ovo je vjerovatno samo još jedan dokaz, ne samo za nasilje, već vrlo vjerovatno i nažalost za nekažnjivost i slobodu prava na spoljnim granicama EU. Dokle ćete se još ovako ponašati prema ljudima“, piše uz video na Fejsbuku i Tviteru.

Prema izjavama očevidaca, sve se događalo usred bijela dana, kada su dvojica izbjeglica prešli granični prelaz, a policija BiH izvela tzv. „push back“, odnosno vratila ih nazad u Srbiju.

Srpska policija ih je nakon toga dovela na parking, gdje su brutalno premlaćeni. Objavljeni snimak navodno su mobilnim telefonom snimili prolaznici.

Danas je osvanuo i snimak na kom se vidi prekomjerna upotreba policijske sile nad migrantima u prihvatnom centru u Somboru.

IzvorN1

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se