18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Privredna komora Srpske: „Alumina“ proglašena za najuspješnijeg izvoznika u 2022. godini, „Vidikovcu“ priznanje za unapređenje turističke ponude

Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ „Stanari“ proglašeno je za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Srpske „Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2022. godinu“.

Drugo mjesto pripalo je kompaniji „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice, treće preduzeću „Nora plast“ Banjaluka.

Priznanja je predstavnicima ovih preduzeća uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U kategoriji srednjih privrednih društva, najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj u 2022. godini je „Megadrvo“ iz Bijeljine, na drugom mjestu je „Bosnamontaža“ iz Prijedora, a na trećem „Metaltehnologija“ Derventa.

Za najuspješnija mala proizvodna privredna društva u Republici Srpskoj za 2022. godinu proglašena su „Refleks“ iz Gradiške, „Trejd sistem“ iz Rudog, „Kapital soft“ iz Trebinja, „Bas metal“ iz Ugljevika i „Antena net“ iz Teslića.

Priznanja je predstavnicima ovih preduzeća uručio predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda priznanja su uručena farmi „Nana klas“ – za polutvrdi, polumasni, zreli sir od kozijeg mlijeka, podrumima „Anđelić“ iz Trebinja za sortu vina žilavka, a „Mikroelektronici“ iz Banjaluke za pametna brojila.

Priznanja su u ovoj kategoriji pripala i „Vendomu“ iz Laktaša za inovatni sistem za odlaganje otpada, te preduzeću „Bavariamed“ iz Banjaluke za elektronski podesivu stolicu za preglede i intervencije /medielle/.

Za unapređenje dualnog organizovanog obrazovanja priznanje je dobilo preduzeće „Kolektor“ iz Laktaša, dok je posebno priznanje za najveći plasman kredita u privredu dodijeljeno Novoj banci iz Banjaluke.

Priznanje je dodijeljeno i gradu Trebinje – za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru BFC programa, dok je priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih preduzeća dodijeljeno firmi „Male elektrik drajvs“ /Mahle electric drives/ iz Laktaša.

Priznanje za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština dodijeljeno je preduzeću „Bukom prom“ iz Vlasenice, dok je posebno priznanje za broj putnika ostvaren u prošloj godini pripalo „Aerodromima Republike Srpske“.

Posebna priznanja za unapređenje turističke ponude Republike Srpske dodijeljena su hotelima „Bijele Vode“ Kozara, „Vidikovac“ Zvornik i „Terme Ozren“ Petrovo.

Priznanja su uručena i predstavnicima preduzeća koja su u prošloj godini realizovala značajne investicije i zaposlila nove radnike – „Alumini“ u Zvorniku, preduzeću „Pass“ u Bijeljini i „Škrebić kompani“ iz Teslića.

Zvornička „Alumina“ proglašena je i za najuspješnijeg izvoznika u 2022. godini.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti priznanja su uručena predstavnicima preduzećim „M:tel“ i „Prointer itss“ iz Banjaluke.

Priznanje je uručeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je svojim nesebičnim radom i djelovanjem uticao na stvaranje Privredne komore Republike Srpske i podržavao njen rad kroz proteklih 30 godina.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dobitnik je priznanja za dugogodišnju podršku radu Privredne komore Republike Srpske u proteklom periodu jer je svojim zalaganjem na najznačajnijim funkcijama doprinijela unapređenju odnosa Srpske sa privredama u regionu.

Priznanja za razvoj Privredne komore Republike Srpske uručena su nekadašnjem direktoru Dragici Ristić, prvom predsjedniku Privredne komore Božidaru Antiću, zatim Borku Đuriću, te posthumno Nedeljku Suziću i Mladenu Mićiću.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se