17 C
Zvornik
01. децембра 2023.

Prikupljeno više od 400.000 KM: Miloš Božović otputovao u Rusiju na nastavak liječenja

Miloš Božović, nekadašnji golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, otputovao je jutros na liječenje u Moskvu.

U Moskvu su ga ispratili učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže i građani Istočnog Sarajeva.

Aleksandar Božović, Milošev otac, zahvalio je svima koji su učestvovali u humanitarnim akcijama i pružali podršku Milošu, te izrazio nadu da će se vratiti sa najboljim vijestima.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac podsjetio je da je na humanitarnim akcijama, koje su organizovane u posljednjih mjesec dana na području Istočnog Sarajeva, ali i cijele Republike Srpske, za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji prikupljeno više od 400.000 KM.

Skakavac je naglasio da je bilo mnogo posla, da su na mnoga vrata pokucali, ali da je narod pokazao jedinstvo, solidarnost i humanost.

Prikupljeni novac omogućiće Milošu tri terapije matičnim ćelijama u Moskvi.

Božović je ranije potvrdio da su klinici u Moskvi uplaćena potrebna sredstva u iznosu od oko 57.000 KM, kao i 46.500 KM za avion kojim će Miloš otputovati i vratiti se iz Moskve.

On je rekao da je Milošev napredak evidentan.

– Počeo je da reaguje očima, ne glasovno, sada sjedi svaki dan, što prije nije mogao, reaguje na bol. Ima sitnih detalja koji su veliki za ovih devet godina koliko se borimo za Miloša – naveo je Milošev otac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se