-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Održana poslednja radionica „Nijedno dijete bez zaštite“ u Zvorniku

Današnjom radionicom završen je i poslednji modul projekta „Nijedno dijete bez zaštite – unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu djece potencijalnih žrtava trgovine ljudima“ u Zvorniku.

ac 4

Prethodnih godinu dana predstavnici udruženja Otaharin u saradnji sa Radnom grupom grada Zvornika održali su radionice, sastanke i formirali Radnu grupu, koja treba da samostalno nastavi sa radom u narednom periodu. Program je imao za cilj da se u lokalnim zajednicama unaprijede kapaciteti profesionalaca koji trebaju odgovoriti na sve izazove koje trgovina djecom sa sobom nosi.

Tokom realizacije projektnih aktivnosti zaključeno je da je prevencija ovog problema najvažnija, da reakcija mora biti što ranija, jer je najvažnije da se trgovina djecom ne desi i da dijete ne dođe u situaciju da bude eksploatisano. U proteklih godinu dana radilo se na problemima u zaštiti bezbjednosti djece na lokalnom nivou te na informativnoj kampanji o problematici trgovine djecom i ulozi građana u njenoj prevenciji.

a 4

Grad Zvornik i Centar za integralnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin“ iz Bijeljine potpisali su memorandum o razumijevanju početkom 2022. godine i tada je formirana radna grupa od predstavnika nadležnih ustanova grada Zvornika. Projekat će biti finaliziran javnom tribinom koja će se održati u srijedu, 26. aprila 2023. godine u Domu omladine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se