8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Javni poziv za besplatnu obuku za poljoprivrednike i druga lica u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

U okviru projekta „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ do 14. aprila otvoren je Javni poziv za pohađanje obuke za pisanje poslovnih planova i pripremu projektnih prijedloga za prijavu na javne pozive u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Na području sjeveroistočne BiH obuke će organizovati firma „Solvia FME“ a na poziv se mogu prijaviti lica koja već pružaju ili namjeravaju pružati usluge pripreme projektnih prijedloga i poslovnih planova u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, te poljoprivredni proizvođači, prerađivači prehrambenih proizvoda i stanovništvo ruralnih područja koji žele da se obuče za samostalnu pripremu poslovnih planova.

Nakon završenog procesa prijave i odabira, prema unaprijed definisanim kriterijumima, biće izabrano 20 polaznika. Pohađanje obuke koja će se održavati u Centru za edukacije u Bijeljini i trajaće 60 radnih sati je besplatno.

Projekat „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih i zadržavanje postojećih radnih mjesta, te podršku oporavku od krize prouzrokovane COVID-19 virusom. Primarno se finansira sredstvima Evropske unije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), uz zajedničko sufinansiranje UNDP-a i Češke razvojne agencije.

Prijava se mođe izvršiti na imejl solviaedukacije@gmail.com, putem telefona br. 065/181-373 ili na link https://forms.gle/aEtMLLF7uQbe41Kr7

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se