11.4 C
Zvornik
12. април 2024.

Dječiji vrtić „Alumine“: Komunalni policajci učili mališane o ekologiji

U okviru akcije „April, mjesec čistoće“, predstavnici Komunalne policije grada Zvornika danas su posjetili Dječiji vrtić „Neven“ u kompaniji „Alumina“, gdje su mališanima govorili o značaju ekologije, čuvanju životne sredine, odlaganju kućnog otpada i održavanju higijene.

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić rekao je da je druženje i razgovor sa najmlađim sugrađanima o očuvanju prirodne sredine jedno od osnovnih temelja za stvaranje čistije atmosfere i zdravije budućnosti.

slika 2 1 1

„Zdrava i čista sredina svima nama je prioritet, ali je najznačajnije strpljivo raditi sa najmlađim sugrađanima, jer oni to rado prihvataju i primjenjuju kako su naučili“, istakao je Pisić.

On je rekao da su  djeci predstavili osnovne stvari o ekologiji, odnosno o načinu odlaganja kućnog otpada, razgovarali o održavanju higijene, te o čuvanju naših rijeka i priobalnog prostora, te da su radionice o ekologiji, koje se već duži niz godina organizuju u zvorničkim vrtićima i školama, prilagođene dječijem uzrastu, pa su predavanja dopunjena filmovima i pjesmicama o ovoj temi.

slika 1 1 1

I ovom prilikom,  djeci je sugerisano da uvijek i na svakom mjestu treba paziti i voditi računa o okolini, jer je to od životnog značaja i za djecu i za odrasle.

„U djeci imamo veoma dobre saradnike, koji, pokazuju to i određeni primjeri iz svakodnevnog života,  da  neke naše preporuke realizuju i kod svojih kuća, nerijetko ukazujući svojim roditeljima kako treba da se ponašaju“, naveo je Pisić.

Tokom ove edukativne radionice, mališanima je prikazan i film o tome kako se čuva i štiti životna sredina,  ali i kako se reciklira i selektuje otpad.

slika 3 1 1

Predstavnici Komunalne policije grada Zvornika posljednjih nekoliko godina redovno dolaze u posjetu Dječijem vrtiću „Neven“ kako bi im kroz predavanja i pokazne vježbice ukazali na značaj očuvanja  prirodne sredine.

„Ovakve akcije nastavićemo i u budućnosti, jer od mladih pokoljenja treba najviše očekivati da svojim ponašanjem, kad je ekologija u pitanju,  unaprijede životnu sredinu i naš grad u budućnosti“, rekao je Pisić, koji je najavio posjetu predstavnika Komunalne policije i  mališanima Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se