5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Uređenje u gradu u narednih 45 dana

Na gradskom području počev od ponedeljka, 27. marta, te u narednih 45 dana, biće realizovano nekoliko aktivnosti čime se nastavlja kontinuitet na popravljanju uslova u gradu i njegovom uljepšavanju.

U okviru uređenja gradske plaže biće rekonstruisana sva tri paviljona i postavljena dva nova. Planirana je sadnja oko 50 stabala topole, dok će tri dotrajala stabla biti uklonjena, a krošnje na postojećem drveću okresane. Biće izgrađeno košarkaško igralište na mjestu nekadašnjeg pješčanog terena, a na dvije lokacije postavljeni roštilji.

10 2

Dječiji parkić dobiće nove klupe, kante za otpatke i česmu, dok će gumene podloge ispod sprava biti zamijenjene novim. Na određenim lokacijama u gradu u planu je postavljene novih ljuljaški, klackalica i vrtuljaka.

Dva vajrles hotspota, jedan u gradskom parkiću i drugi na prostoru Doma zdravlja i Bolnice, omogućiće građanima besplatan internet na ovim lokacijama.

Na području B-blokova i Srpske varoši biće uređeno 75 novih parking mjesta, te naloženo uklanjanje nelegalnih objekata, sanacija ruševnih objekata u privatnom vlasništvu, kao i čišćenje zaraslih parcela.

клупе и канте за отпатке

„Ovo će doprineti da grad dobije ljepši izgled, da se poboljšaju uslovi za život i provođenje slobodnog vremena u njemu, te da najmlađi Zvorničani dobiju uređene površine za igru“– rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se