10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

U Budvi zabranjeno hodati u kupaćem kostimu van plaže, uvedene novčane kazne

Turisti i mještani koji se budu kretali u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dijela odjeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.

Ove godine je u Splitu i Dubrovniku na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, pa se može očekivati da ovoga ljeta na ulicama neće biti turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih ulovi komunalni redar, slijedi kazna od 150 evra. Takvu odluku je donijela i Budva, tačnije turisti i mještani koji se budu kretali u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dijela odjeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.

To se navodi u nacrtu odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a zeleno svjetlo da bi stupila na snagu čeka od lokalnog parlamenta. Iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove saopštili su da je nacrtom odluke u članu 39 stav 1 tačka 8 definisano da je zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu ili bez dijela odeće u zoni Starog grada i gradskim ulicama, osim u kupališnoj zoni.

„Članom 79 stav 2 propisano je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu, odnosno privrednom društvu i fizičko lice u odnosu od 200 do 1000 evra“, navodi se u saopštenju.

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće organ za komunalne poslove, odnosno drugi organ lokalne uprave, ukoliko su ovom odlukom u njegovoj nadležnosti utvrđeni pojedini poslovi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se