-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Nastavak akcije „Transporter“: Pali pripadnici MUP-a i bivši Mektićev savjetnik

Šest osoba uhapšeno je juče u nastavku akcije „Transporter“, koju sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet, saznaje „ATV“.

U akciji su uhapšeni B.C, M.M, P.V, S.V, D.K. i M.V.

ATV saznaje da je među uhapšenima ponovo Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića.

Pored njega uhapšeni su i inspektor Mladen Milovanović, smijenjeni načelnik Krim policije Danijel Kovačić, samostalni inspektor Predrag Vatreš i šef Odsjeka za krađe vozila Siniša Vukašinović i inspektor Policijske uprave Banjaluka Miladin Vučić.

O pomenutoj četvorci ATV je već pisala, kada su ekskluzivno objavljeni detalji SKY prepiske inspektora Milovanovića, sa tada već privedenim Petrom Dukićem Piterom.

Milanović, Vatreš i Vukašinović su bivši policijski službenici MUP-a Republike Srpske kojima je ranije prekinut radni odnos, dok su Kovačić i Vučić policijski službenici MUP-a Republike Srpske.

ATV saznaje da se uhapšenim policijskim službenicima stavlja na teret da su sarađivali sa kriminalnom grupom.

Milovanović i Vatreš se sumnjiče da su učestvovali u trgovini drogom.

Kovačić, Vukašinović i Vučić se ne terete za trgovinu drogom, već da su radeći na istragama i prijavama u kojima se pojavljivao Petar Dukić kao osumnjičeni ili prijavljeni, postupali na način da ga zaštite od krivične odgovornosti.

Iz MUP-a Srpske je, uz navođenje inicijala navedeno da će svi uhapšeni u toku dana biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv ukupno osam lica će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Organizovani kriminal.

Podsjećamo, akcija „Transporter“ počela je u novembru 2021. godine, kada je policija pretresla više od 25 lokacija i u kombiju pronašla 303 kilograma skanka.

I tada su se na meti policije našli Cvijetić, Milovanović i Nikolić, kao i šest drugih osoba. Petar Dukić, kao jedan od glavnih osumnjičenih, bio je u bjekstvu do decembra iste godine kada se predao policiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se