14.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Milići obilježavaju Dan opštine; Uručene nagrade i priznanja (FOTO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Milićima, povodom Dana opštine – 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.

Poštu palim srpskim junacima odali su i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Višković je istakao da se ponosom može reći da je ova opština za 31 godinu postojanja izgradila sve potrebne institucije za normalan život građana i najavio da će Vlada nastaviti sa radom na stvaranju novih radnih mjesta koja će zaposlenima omogućiti uslove da ostanu i opstanu u ovoj lokalnoj zajednici.

– Treba da naše škole, obdaništa i vrtići budu puni djece i onda ćemo reći da smo uspjeli – rekao je Višković. 

Načelnik Milića Marko Savić istakao je da su borci koji su iznijeli teret Odbrambeno-otadžbinskog rata najzaslužniji za očuvanje ove opštine, kao i odbranu cijele Republike Srpske.

– 231 borac sa teritorije Milića položio svoj život za odbranu Republike Srpske i očuvanje ove opštine – podsjetio je Savić.

Obilježavanje Dana opštine nastavljeno je u sali Skupštine opštine radnim sastankom sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom.

Kalabuhov je rekao je da je danas dogovoreno bratimljenje opštine Milići i ruskog grada Novouljanovska i istakao da će se ovakvim vezama prijateljstvo srpskog i ruskog naroda pojačati i potvrditi konkretnim djelima za dobrobit ljudi.

Kalabuhov je istakao da je posebno zadovoljan zbog razgovora, praktične i konkretne saradnje, te živih i perspektivnih odnosa srpskog i ruskog naroda.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je novinarima da će se u narednom periodu raditi na uspostavljanju odnosa Milića i Novouljanovska, njihovoj gradnji i razvijanju na obostrano zadovoljstvo, kao i na realizaciji nekih drugih projekata.

Na svečanoj sjednici uručene su opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju Milića u prošloj godini.

Priznanje „Zlatni grb opštine Milići“ sa priznanjem „Povelja opštine Milići“, uručeno je Јavnoj ustanovi „Vode Republike Srpske“ i Pokrajinskoj vladi Vojvodine.

„Grb opštine Milići“ sa priznanjem „Povelja opštine Milići“ dodijeljeni su i Organizaciji rezervnih vojnih starešina Nova Pazova na čelu sa predsjednikom Zdenkom Gašićem, te Milivoju Ćirkoviću i Branislavu Spasojeviću.

„Zlatna povelja opštine Milići“ posthumno je dodijeljena Radomiru Dimitriću. „Posebna povelja opštine Milići“ uručena je uručena trgovini i pekari „SAN“, a „Povelju opštine Milići“ dobila je „Prizma“.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se