22 C
Zvornik
20. мај 2024.

Erkić: U februaru evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda

Na području Policijske uprave Zvornik u februaru je evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, što je za 15 više nego lani, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

„Od ukupno 46 saobraćajnih nezgoda, osam je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih jedna teško i sedam lakše, dok je 38 nezgoda bilo sa materijalnom štetom“, rekao je Erkić danas na konferenciji za novinare.

Predstavljajući rezultate rada Policijske uprave za februar, Erkić je rekao da u posmatranom mjesecu nije bilo saobraćajnih nesreća sa poginulim licima.

On je naveo da je policija u februaru kontrolisala 713 vozača i vozila i izdala 826 prekršajnih naloga.

Erkić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 13 vozila i 72 vozača, od kojih je 61 bio pod uticajem alkohola, tri su isključena zbog odbijanja alko-testiranja, tri zbog odbijanja testa na narkotička sredstva i tri zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava.

On je dodao da je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane i jedan iz ostalih razloga.

„Analizirajući uzroke koji dovode do saobraćajnih nezgoda evidentno je da je najdominantniji uzrok neprilagođena brzina uslovima na putu, strana kretanja i odstojanje vozila“, pojasnio je Erkić i istakao da je najučestaliji dan saobraćajnih nezgoda u februaru bila srijeda.

Načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i drogu Miljan Bobar rekao je da je u posmatranom periodu evidentirano 71 krivično djelo, zbog čega je nadležnim tužilaštvima podnijeto 60 izvještaja protiv 70 lica.

Bobar je napomenuo da je u činjenju ovih krivičnih djela bilo 16 povratnika, dok maloljetnih lica nije bilo.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 47.328 KM.

On je naveo da je od ukupnog broja krivičnih djela, 60 iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe droge i šest iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao i jedno iz oblasti javnog saobraćaja.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je da u februaru nije bilo krvičnih djela ni prekršaja u većem obimu koji bi mogli izazvati uznemirenost građana i dodao da je bezbjednosno stanje na području ove policijske uprave zadovoljavajuće.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se