18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Tim Republičke uprave civilne zaštite za traganje i spasavanje danas odlazi u Tursku

Specijalizovani tim Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje iz ruševina danas putuje u Tursku kao pomoć u uklanjanju posljedica razornog zemljotresa koji je zadesio tu zemlju, izjavio je za RTRS vršilac dužnosti direktora Uprave Milan Novitović.

Novitović je naveo da je tim jutros na putu ka Banjaluci i da se očekuje da danas do 14.00 časova sa banjalučkog aerodroma odleti ka Ankari.

– Uz tim ide i potražni pas koji će učestvovati u akcijama traženja nestalih u ruševinama – dodao je Novitović.

Novitović je napomenuo da se specijalistički tim upućuje u Tursku na osnovu odluke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

– Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite biće priključeni timovima AFAD-a  (Uprave za vanredne situacije u Turskoj), koji će ih dočekati u Ankari i sa kojima će zajedno raditi na otklanjanju posljedica zemljotresa – rekao je Novitović  za RTRS.

Specijalistički tim broji 21 člana, a predvodi ga zamjenik direktora Republičke uprave civilne zaštite Nenad Ćuk.

Pripadnici specijalističkog tima uputili su se rano jutros ispred sjedišta Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske ka Banjoj Luci.

Specijalistički tim Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske putovaće na relaciji Banja Luka-Ankara.

Očekivan polazak sa aerodroma u Banja Luci je u 13.30 časova. Očekivan dolazak u Ankaru je u 17.35 časova.

Specijalistički tim za traganje i spasavanje iz ruševina u narednim danima radiće zajedno sa pripadnicima AFAD-a na otklanjanju posljedica zemljotresa i pružanju pomoći građanima Republike Turske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se