28.1 C
Zvornik
16. јун 2024.

Specijalistički tim radi u punom kapacitetu – Srpska će ispuniti svoju misiju

Specijalistički tim za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske već je na terenu, uslovi su izuzetno teški i smatramo da će trajanje akcije spasavanja trajati minimum od tri do šest mjeseci, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

– Što se tiče našeg tima, oni su već sat i po na terenu, svakog jutra spasilački tim je od 6 časova ujutru na terenu, sve do 19 časova. Izuzetno je teško vrijeme, hladno je, ali smo opremljeni – kaže Novitović.

Kako ističe, naporno se radi da se ispuni misija Republike Srpske u cilju pomoći turskom narodu.

– Naš specijalistički tim radi na raščišćavanju i pronalaženju ljudi. Do sada su to bila smrtno stradala lica, ali se nadamo da ćemo pronaći i preživjele. Ukpna šteta je nemjerljiva – ističe Novitović.

Specijalistički tim Srpske je u punom kapacitetu, ali rade u smjenama. Ogromna je važnost podrška predsjednika i Vlade Srpske, istakao je Novitović za RTRS.

 Svega nedostaje. Pomoć dolazi iz raznih gradova. Veliki je broj nezbinutih ljudi, provode noći na otvorenome, tako se griju – rekao je Novitović.

Kaže, ovo je nesreća strahovitih razmjera.

– Kakva je situacija, mi ćemo morati ostati ovdje minimum od tri do šest mjeseci. Ovakva šteta ne može da se riješi za tri mjeseca, ogroman problem nam predstavlja i to što noću može da bude i do minus 20 – naglasio je Novitović.

Ističe da je misija specijalističkog tima da pruži pomoć ugroženima, ali i da imaju obavezu da vode računa o bezbijednosti svog tima.

Dodaje da je podrška njihovom timu naroda iz Republike Srpske nemjerljiva.

– Zamolio bih vas da svim porodicama naših spasioca koji su u akciji u Turskoj, prenesete poruku, da su svi bezbjedni i da će se svi živi i zdravi vratiti svojim domovima – zaključio je Novitović.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se