23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ostvarena saradnјa sa dr Tomićem iz UKC Republika Srpska

Specijalista ortopedije dr Nemanja Tomić iz Klinike za ortopediju Univerzitetskog Kliničkog centra Republika Srpska od danas obavlјa operacije u JZU Bolnica Zvornik u saradnji sa ortopedima Bolnice Zvornik.

Totalne artroplastike kukova i kolјena od danas će, u saradnji sa specijalistom ortopedije JZU Bolnica Zvornik, dr Dejanom Mišićem, obavlјati i dr Nemanja Tomić iz UKC Republika Srpska u cilјu unapređenja i pobolјšanja pružanja zdravstvenih usluga pacijenata regije Birač.

10

Dr Nemanja Tomić specijalista iz oblasti ortopedije, zaposlen je kao dio stručnog tima u Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske, koji iza sebe ima veliki broj operativnih zahvata, složenih operacija, rekonstrukcija i procedura, te koji je radio sa brojnim eminentnim stručnjacima, te nam je velika čast što je postao i dio tima JZU Bolnica Zvornik.

Naredni dolazak specijaliste ortopedije dr Nemanje Tomića planiran je već početkom marta.

Ugradnja totalne proteze kolјena (artroplastike kolјena) postupak je zamjene oštećenih dijelova kolјena ili kukova umjetnim implantatima. Indicirana je uglavnom kako bi se uklonila bol i povećao opseg pokreta u kolјenu ili kukovima kod pacijenata.

operacija koljena.jpg 3

Univerzitetski klinički centar, kao najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj na ovaj način pruža podršku regionalnim bolnicama u Republici Srpskoj, te će se i u budućnosti nastaviti saradnja sa stručnjacima iz različitih oblasti medicine, koja će doprinijeti razvoju pružanja zdravstvenih usluga u JZU Bolnica Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se