8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Godinu dana od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Godinu dana je prošlo od početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini. Rusija pojačava napade duž cijele linije fronta na istoku zemlje. Najteže je i dalje oko Bahmuta i Ugledara. Kijev je saopštio da je cilj Moskve da iscrpi ukrajinske snage.

Kina je spremila mirovni plan koji će predstaviti predsednik Si Đinping.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se ruski vojnici herojski bore protiv neonacizma u Ukrajini, a prioritet će biti jačanje odbrambene sposobnosti.

– Završetak specijalne vojne operacije u Ukrajini biće okončan kada Rusija ostvari sve svoje ciljeve i ne bude bilo prijetnji po njenu nacionalnu bezbjednost – rekao je ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov.

Kalabuhov je naglasio da su „njihovi prijedlozi na stolu“.

– Kada druga strana bude spremna da vodi pregovore tada možemo govoriti o nekoj završnoj fazi, ali za sada su sve opcije otvorene – rekao je ambasador Kalabuhov.

Cilj Moskve je da se specijalna vojna operacija u Ukrajini završi što prije, uz minimalne vojne i civilne žrtve, kao i da zaštiti interese ruskog naroda, ali se od Zapada pa i Ukrajine čuje samo za rat, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se