23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Dijalog zajednice Zvornik“ – platforma za komunikaciju

U utorak, 28. februara 2023. godine sa početkom u 12.00 časova, u Velikoj sali Skupštine Grada Zvornik biće održan „Dijalog zajednice Zvornik“.

Grad Zvornik će učestvovati u narednom periodu u realizaciji projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji finansira Evropska unija (EU), a koji zajednički sprovode EU, Ujedinjene nacije (UN), Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini i Savjet Europe.

Fokus projekta je jačanje i promovisanje pozitivnih inicijativa i aktivnosti u zajednicama i podrška ljudima širom zemlje koji svakodnevno ulažu značajne napore u izgradnju povjerenja, društvene kohezije i održivog mira.

Projekat uključuje saradnju s lokalnim vlastima i predstavnicima civilnog društva, grantove za organizacije civilnog društva i pojedince koji promovišu mir i povjerenje, kao i podršku lokalnim medijima u promovisanju pozitivnih priča iz zajednice. Zvornički projekat nosi naziv“ Uz malo dobre volje, Zvornik može bolje: Zajedno radimo na jačanju povjerenja i kohezije u našoj zajednici“. Učešće u dijalogu je otvoreno, a svi zainteresovani mogu se registrovati OVDJE: (https://forms.office.com/e/36yYygeXQZ).

“Kvalitet saradnje u lokalnoj zajednici ogleda se prije svega u svakodnevnom dijalogu između građana i predstavnika lokalnih vlasti i institucija. Grad Zvornik je poslednjih godina uspostavio dobre temelje i svakom novom aktivnošću dodatno unapređuje pomenutu saradnju. I baš zbog toga nam je drago da smo partner na ovom projektu, da su drugi prepoznali naše zalaganje, te da ćemo kroz nove pozitivne inicijative nastaviti da gradimo povjerenje i zajedništvo u našem gradu”, rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

„Dijalog zajednice Zvornik“, osmišljen je kao platforma za podsticanje većeg učešća i uticaja građana i građanki, organizacija civilnog društva, predstavnika lokalnih vlasti i drugih društvenih aktera na procese i akcije koje doprinose jačanju povjerenja i društvene kohezije u Zvorniku. Tokom događaja biće razgovarano o zajedničkim prioritetima, problemima i izazovima u zajednici, te predstavljena rješenja, koja mogu biti provedena u lokalnim zajednicama s konačnim ciljem jačanja povjerenja i društvene kohezije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se