14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Aćimović: Novo sanitetsko vozilo – brže do pacijenta

Direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović smatra da će sa novim sanitetskim vozilom, koje je Vlada Republike Srpske donirala ovoj ustanovi, brže stizati do pacijenata, obezbijediti im udobniji i sigurniji prevoza do odredišta, čime se diže kvalitet zdravstvenih usluga.

„Naše potrebe za ovim sanitetskom vozilom zaista su velike, s obzirom na to da imamo veliki broj naselja koja su udaljena od Doma zdravlja i po 30 i više kilometara“, rekao je Srni Aćimović.

On je naglasio da brzina dolaska i pružanja zdravstvenih usluga pacijentu, po potrebi i na licu mjesta, poboljšava stepen usluge i smanjuje rizik vremena za hitne slučajeve.

Izražavajući zahvalnost Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu na ovoj donaciji, Aćimović je naglasio da bi za potrebe Doma zdravlja bio neophodan mamograf i aparat za centralnu sterilizaciju instrumenata.

Srn2023 2 2 1258653 5
Foto: SRNA

„O ovim i drugim potrebama Doma zdravlja Zvornik upoznali smo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i nadamo se da će i ovo pitanje za naše i potrebe pacijenata biti uspješno završeno, s ciljem pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga“, rekao je Aćimović.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče odluku o pravu prenosa vlasništva nad 10 novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na javne zdravstvene ustanove.

Vlasništvo nad vozilima biće preneseno na domove zdravlja Banjaluka, Čelinac, Bijeljina, Kotor Varoš, Laktaši, Rudo, Ugljevik, Višegrad, Zvornik, te na bolnicu „Srbija“ Istočno Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se