7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Proglašeni sportisti godine za 2022. u Zvorniku (foto)

ZVORNIK – Večeras je u velikoj sali Doma omladine Zvornik, u sklopu Svetosavske nedelje, održana manifestacija Izbor sportiste grada Zvornik za 2022. godinu.

Kao najbolja sportiskinja izabrana je Marija Jokić, tekvondoistkinja tekvondo kluba „Zvornik“, a za najboljeg sportistu proglašen je Nikola Drobnjak.

Marija Jokić, rođena je 15.3.2006. godine u Zvorniku i pohađa drugi razred srednje škole opšta Gimnazija Zvornik. Marija je odlična učenica. Tekvondom se bavi od svoje osme godine i nosilac je Crnog Pojasa 1.dan. Stalni je član Tekwondo Kluba ZVORNIK iz Zvornika devet godina i svojim vrhunskim rezultatima je i član Juniorske Tekwondo Reprezentacije Bosne i Hercegovine. Od ulaska u kadetsku reprezentaciju BIH pa do danas već 5 godina je njen član. Marija ima veoma zapažene rezultate za ovu godinu od kojih izdvajamo:
-REZULTATI U 2022 GODINI SU SLEDEĆI:

  1. President KUP-Svjetski kup E2 Albanija-Dures 5.mjesto/Juniorke -68kg.
  2. Sofia Open E2 Bugarska-Sofia 1.mjesto/Juniorke -68kg.
  3. Državno Prvenstvo BIH Zenica 1.mjesto/Juniorke -68kg.
  4. KUP Bosne i Hercegovine Sarajevo 1.mjesto/Juniorke -68kg i direktan plasman na Svjetsko Juniorsko Prvenstvo.
  5. Prvenstvo Republike Srpske Bijeljina 1.mjesto Juniorke -68kg.
  6. Kroatia Open E2 Hrvatska-Zagreb 5.mjesto Juniorke -68kg.
    7.Svjetsko Juniorsko Prvenstvo Bugarska-Sofia Juniorke -68kg 5.mjesto.
  7. Evropsko Prvenstvo U21 Albanija-Tirana mlađi seniori -73kg 5.mjesto.
  8. Srbija Open E2 Beograd Juniorke -68kg 1.mjesto
  9. Bosna Open E2 Sarajevo Juniorke -68kg 3.mjesto
  10. Balkansko Prvenstvo Albanija-Drač Juniorke -68kg 1.mjesto
  11. 08.12.2022 SARAJEVO-IZBOR SPORTISTA GODINE OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH.

MARIJA JE PROLAŠENA NAJBOLJOM JUNIORKOM BOSNE I HERCEGOVINE ISPRED OK.
Marijini ciljevi za sledeću godinu su da se kvalifikuje za sva zvanična prvenstva koja nas očekuju,od kojih su Evropsko Juniorsko prvenstvo i Evropske Igre koje su bodovne za kvalifikacije Paris 2024. Naravno cilj je i obići sve G bodovne turnire u toku godine za koje je i ona sama spremna i pokazala je do sada da na istim ostvaruje veoma zapažene rezultate.Ubjedjeni smo da će sa istih donijeti najsjajnija odličja.

*EVROPSKA JUNIORSKA RANG LISTA 5.MJESTO.
*RANG LISTA BOSNE I HERCEGOVINE 1.MJESTO.

Nikola Drobnjak – Član Kluba borilačkih sportova ,,056“ iz Zvornika i već osam godina stalni reprezentatvivac Bosne i Hercegovine, osvajač brojnih turnira u zemlji i inostranstvu. Prošle godine je na Svjetskom prvenstvu u Riminiju, Italija osvojio srebrnu medalju. Ove godine na Evropskom prvenstvu u Antaliji, Turska osvojio je bronzanu medalju. U junu ove godine je je postao profesionalni prvak Evrope u meču koji je održan u Zvorniku, u istom je pobijedio Dimitra Gjorgijeva borca od koga je izgubio u finalu Svjetskog prvenstva. Navedeni uspjeh je najveći uspjeh za Kik boks Republike Srpske nakon dvadeset godina. Nikola Drobnjak na VAKO- Svjetskoj rang listi zauzima visoko treće mjesto u konkurenciji od 200 takmičara u kategoriji do 81 kilograma. Na Evropskom prvenstvu je bio prvi nosilac zato što dva borca sa VAKO-ove liste koji zauzimaju prvu i drugu poziciju nisu više aktivni borci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se