15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Otkriveno 10 lica koje su potraživali sudovi i policija

Pripadnici Granične policije BiH u proteklih devet dana na graničnim prelazima otkrili su i slobode lišili 10 lica za koje je provjerama utvrđeno da ih potražuju sudovi i policija, saopšteno je iz Granične policije.

Graničnim provjerama na prelazu Gradiška pri ulasku u BiH je otkriven i slobode lišen državljanin BiH čiji su inicijali D.A. za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela prevara.

Dan ranije, 25. januara, na prelazu Šamac na osnovu raspisanih potraga slobode su lišena dvojica državljana BiH.

Za A.M. je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela zloupotreba osiguranja, dok je za D.F. utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Na prelazu Orašje 18. januara prilikom ulaska u BiH kontrolisan je državljanin Luksemburga A.A. za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, zbog čega je lišen slobode.

Po raspisanoj potrazi Osnovnog suda u Doboju zbog krivičnog djela pronevjera na prelazu Donji Svilaj 25. januara slobode je lišen državljanin BiH B.P.

Dan ranije, 24. januara, pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Brod slobode je lišen A.G, za kojeg je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i paljevina.

Na istom graničnom prelazu 22. januara prilikom izlaska iz BiH slobode je lišen D.Đ. utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela pronevjera.

Po potrazi Osnovnog suda u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Zvornik 24. januara uhapšen je R.M.

Na prelazu Kamensko 23. januara slobode je nakon kontrole pri ulasku u BiH lišena Š.P. jer je je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa.

Slobode je 18. januara lišen N.P. za kojeg je prilikom ulaska u BiH na prelazu Doljani utvrđeno da je za njim MUP Tuzlanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sva lica lišena slobode predata su nadležnim policijskim organima.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se