5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Novi gradonačelnik za nastavak kapitalnih projekata

ZVORNIK – Povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika Zvornika, koji će se održati 5. februara, pres konferenciju je održao jedini kandidat za novog gradonačelnika, dosadašnji zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivanović.

Ivanović je održao konferenciju sa bivšim gradonačelnikom i predsjednikom GrO SNSD Zvornik, Zoranom Stevanovićem koji je i najavio početak kampanje.

Ivanović je na početku obraćanja naveo da ga pored SNSD-a podržavaju još i DEMOS, Ujedinjena Srpska i Socijalistička partija.

Pres konferencija gradonacelnika povodom prijevremenih izbora SNSD Bojan Ivanovic 1

-S obzirom da će evidentno doći do smjene na mjestu gradonačelnika grada Zvornika, to je jedino što će se mjenjat u našem radu. Jer svi programi i projektne aktivnosti koji su definisani u Strategiji razvoja grada Zvornika i Planu kapitalnih investicija koji je usvojen za period od tri godine ostaje nepromijenjen – rekao je Bojan Ivanović.

Ivanović je i izdvojio neke od projekata koje gradska administracija planira da završi do lokalnih izbora 2024. godine, a to su: Vodovod Pilica-Lokanj, vodovod zapad od Karakaja do Križevića, gradnja gradske garaže i proširenje kapiciteta parking mjesta za vozila u gradu, uređenje obaloutvrda Hoče i Drine, uređenje gradske plaže i još brojni projekti.

Pres konferencija gradonacelnika povodom prijevremenih izbora SNSD Bojan Ivanovic 2

– Nastojaćemo da u narednom periodu poboljšamo kvalitet usluga u samoj lokalnoj upravi kao i svim onim javnim preduzećima kojima je osnivač grad Zvornik. Ono što ćemo raditi svakodnevno, to je da unapređujemo poslovni ambijent u gradu Zvorniku, što je preduslov da se razvija privreda grada Zvornika. To znači da moramo proširivati kapacitete poslovnih zona, infrastrukturno ih uređivati, odobravati podsticaje iz budžeta. To je sve preduslov da bi neko od investitora došao u Zvornik i invevestirao u neki proizvodni pogon i zaposlio naše stanovništvo što je preduslov ostanka i opstanka na ovim prostorima – rekao je budući gradonačelnik Zvornika, Bojan Ivanović.

Bivši gradonačelnik Zoran Stevanović osvrnuo se na političku situaciju i prokomentarisao situaciju prije ovih prijevremenih izbora.

-To je ustvari podrška Bojanu, da izađemo na izbore. Što nema protivkandidata!? Izašli smo iz teških izbora u prošloj godini. Bili su ogromni troškovi i bila je borba ozbiljna. PDP se praktično raspao posle izbora, Pokret za pravdu i red ostao je bez kompletnog odbora, SDS sam ne može. Sa stanovišta SDS-a, ja mislim, da je to njihova dobra procijena – rekao je Stevanović koji je već čestitao Ivanoviću izbor za gradonačelnika.

Stevanović je ocijenio da za uspješan rezultat smatra broj od 10 hiljada izašli birača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se